Ериче- приказният сицилиански град. Ериче е град и община в южна Италия,

...
Ериче- приказният сицилиански град. Ериче е град и община в южна Италия,
Коментари Харесай

Ериче- приказният сицилиански град

Ериче- приказният сицилиански град. Ериче е град и община в южна Италия, провинция Трапани, самостоятелен регион Сицилия. Разположен е на 751 м надморска височина. Населението на града е 28 539 души.

Град Ериче е добре непокътнат феодален град, от който  ще се насладите на едни от най-живописните гледки на острова .

Градът е основан от локалното население на Сицилия – елимците , които са били тук доста преди античните гърци за първи път да дойдат на острова.

Както множеството сицилиански градове, през годините Ериче сменя нашественици и притежатели, всеки от тях оставящ своя  културен и архитектурен отпечатък .

Най-посещавани в Ериче са  двата замъка – замъкът Пеполи и замъкът на Венера . Първият е издигнат от арабите, а вторият – от норманите, като носи името на намиращия се в основите му античен храм на Венера.

Има и цели 60 църкви  от разнообразни интервали. В  музея Кордичи  се пазят скъпи находки от района (намира се на площад Умберто Първи).

Марсашлок и басейнът „ Св.Петър “ в Малта

Не пропускайте да се разноските по виещите се калдъръмени улички , с цел да се потопите напълно в средновековната атмосфера. В безоблачни дни погледът ви стига чак до Егадските острови и крайбрежието на Трапани.

Най-живописният метод да стигнете до Ериче е с лифта от Трапани . Можете да стигнете и пешком по виещи се пътеки.

 

Erice, Sicily. Aerial view of the Norman castle at sunrise, view towards Monte Cofano and Riserva dello Zingaro mountains

 

Nasamnatam.com

 

Ериче- приказният сицилиански град

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР